7 березня 2013

ПРЕДСТАВНИКИ УКРАЇНСЬКИХ КОНФЕСІЙ ПРОСЯТЬ ЄС УКЛАСТИ УГОДУ ПРО АСОЦІАЦІЮ З УКРАЇНОЮ

Представники Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій підтримали звернення до Євросоюзу укласти Угоду про асоціацію з Україною.

Брюсель ВРЦПро це було заявлено під час зустрічі представників Всеукраїнської Ради церков та релігійних організацій з єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, яка відбулася у Брюсселі, повідомили УКРІНФОРМу у Представництві України при ЄС.

«Українські представники церков та релігійних організацій різних конфесій підтримали звернення до сторони ЄС укласти у листопаді 2013 року Угоду про асоціацію як таку, що відповідає європейським прагненням українського народу і сприятиме вкоріненню сучасної європейської моделі цивілізаційного розвитку в Україні», - зазначив Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв.

За його словами, священнослужителі одноголосно виступають за те, що майбутнє України треба будувати на основі європейських цінностей і демократичних стандартів, і закликають Євросоюз не залишати Україну наодинці із сьогоднішніми викликами. Посол наголосив, що сторона ЄС мала нагоду вкотре переконатися в активній позиції громадянського суспільства України, і, зокрема, керівництва релігійних організацій, щодо діалогу Україна-ЄС і підтримки ним європейського курсу розвитку держави.

Він також підкреслив, що представники українського духовенства закликали єврокомісара Штефана Фюле прискорити процес      Юлія Тимошенко запровадження для України безвізового режиму з ЄС.

«У цьому зв’язку представники релігійних громад закликали уникати будь-якої політизації цього важливого для мільйонів українців питання», - додав посол.

Нагадаємо, що найбільша у Європарламенті політична сила - Європейська народна партія та ряд інших політичних та громадських діячів ЄС неодноразово наголошували, що Угода про асоціацію з Україною не може бути ратифікована, поки екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко перебуває за гратами. Черговий сумнів щодо близького часу підписання Угоди європейські політики висловили днями через позбавлення судом депутатських повноважень захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.  

 

За матеріалами

 

 
 

Рекомендуємо відвідати