13 листопада 2012

Хроніка візиту Святійшого Патріарха Філарета до США

З 27 жовтня по 5 листопада 2012 року відбувся первосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Сполучених Штатів Америки. Святійшого Патріарха супроводжували: керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт та професор Київської православної богословської академії Дмитро Степовик.

28 жовтня Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у храмі Святої Софії в Чикаго, який в цьому році святкує 60-ліття від дня заснування своєї громади. Йому співслужили: єпископ Вишгородський Агапіт, глава БАПЦ архієпископ Святослав (Логін), секретар вікаріату УПЦ Київського Патріархату у США та Канаді протоієрей Віктор Полярний та духовенство вікаріату. За богослужінням Патріарх Філарет рукоположив у сан ієрея диякона Петра Мазепу.




29 жовтня Предстоятель відвідав парафію святого апостола Андрія Первозванного в Блюміндейлі, де звершив молебень до великомучениці Варвари перед частичкою її святих мощей привезених з Києва, а також очолив збори вікаріату УПЦ Київського Патріархату в США і Канаді.

30 жовтня делегація Київського патріархату на чолі з Патріархом зустрілася з кардиналом Френсісом Юджином Джорджем – римсько-католицьким архієпископом Чикаго. Цього ж дня Патріарх Філарет дав інтерв’ю «Незалежному радіо», а також зустрівся з представниками Українсько-Американської федеральної кредитової спілки «Самопоміч».




2 листопада Патріарх Філарет побував в «Українському музеї-архіві» у Клівленді, штат Огайо, а також відвідав Рідну школу ім. Тараса Шевченка при Громаді св. Володомира Української Православної Церкви в м. Парма, Огайо.

4 листопада Святійший Владика звершив Божественну літургію у храмі Святої Трійці у Норт Роялтоні, який в цьому році також святкує 60-ліття від дня заснування своєї громади. Йому співслужили: єпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму протоієрей Роман Загурський та духовенство вікаріату.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати