19 грудня 2012

Захист храму від рейдерів

16 грудня 2012 року єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, на запрошення вірних парафії Рівноапостольного князя Володимира Великого, відвідав смт Новоархангельськ де у храмі Святого Володимира звершив Божественну Літургію.


Разом із архієреєм у Богослужінні взяли участь: канцлер єпархіального управління прот. Миколай Шутяк, благочинний Новоархангельського округу прот. Степан Гринда, настоятель храму прот. Ілля Сович, кіровоградський благочинний прот. Андрій Рудик, прот. Іван Киритів, свящ. Володимир Локотош, віряни та гості парафії.

В кінці Богослужіння владика виголосив проповідь у якій привітав усіх з недільним днем, побажав громаді стійкості, спокою та єдності. Також архієрей висловив впевненість у тому, що всі негативні події навколо багатостраждальної громади Київського Патріархату в смт Новоархангельськ в скорому часі будуть, з Божою допомогою, вирішені, а всі, хто брав участь у беззаконні - посоромлені.

Після Богослужіння з словом до парафіян звернувся народний депутат Святослав Михайлович Ханенко, який запевнив, що він та його колеги всіма способами підтримуватимуть громаду в захисті храму від незаконних посягань.

Варто нагадати, що вищезгадана громада стала жертвою рейдерської схеми, за котрою її, без відома настоятеля та всупереч волі самих парафіян, в останні дні листопада, рішенням Кіровоградської ОДА було переведено в Московський Патріархат.

Цього недільного дня вірні Київського Патріархату очікували спроб силового захоплення храму Святого Володимира, про що мали повідомлення з різних джерел. Але, ймовірно, широкий розголос цієї справи, реакція суспільства та звернення народних депутатів, готовність вірян до захисту своєї святині стали на заваді втіленню намірів представників УПЦ (МП). Хоча розуміємо, що спроби захоплення можуть відбутися в будь-який інший день, тому віряни завжди на сторожі та цілодобово чергують біля храму.

18 грудня 2012 р. відбудуться слухання в Кіровоградському окружному адміністративному суді за позовом громади Київського Патріархату до ОДА щодо незаконного переведення у Московський. Маємо велику надію на вирішення конфлікту в правовому руслі, після чого у парафію повернуться мир та спокій і довіра до органів державної влади.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати