22 грудня 2012

Патріарх Філарет про кінець світу: "Думаю, що чіпи – це і є та печатка на чолі і на правій руці, яку зараз уже починають вводити"

14 грудня, в день свого тезоіменитства, глава УПЦ Київського Патріархату Патріарх Філарет звершив святкову літургію, після якої звернувся до епископів, духовенства і прихожан зі словом настанови. В ньому глава Київського Патріархату висловив свою думку на події, що відбуваються нині у суспільстві, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Так, Патріарх Філарет відкинув чутки про те , що 21 грудня наступить кінець світу. "Все це відкрита неправда, яка завоювала дуже багато людських сердець, -- сказав глава УПЦ КП. -- І ви побачите, що 22 грудня нічого не станеться. Але тоді всі закриють рота і ніхто не скаже, що помилявся чи говорив неправду".

Але в той же час, заявив Патріарх Філерат, треба спостерігати за знаменнями часу. "А де воно буде? -- звернувся він до присутніх. -- Серед мусульман? Ні, бо вони Христа Богом не визнають, тому відступати їм від Христа неможливо. Серед буддистів? Теж ні. Бо вони взагалі Бога на визнають, а тільки одного Будду, який не є Бог. Так само не може бути відступлення і в середовищі будь-якої іншої релігії, тому що всі релігії, крім християнства, не визнають Христа. Тому відступлення буде у християнському середовищі, серед християн".

Як паприклад, він навів "процес відступлення від Христа і добра", який "почався в європейському середовищі". За його спостереженнями, європейська християнська спільнота поступово приймає закони про одностатеві шлюби і "Україні Європа нав’язує прийняти сприяливі для гомосексуалізму закони". Крім того, Європа, за словами очільника УПЦ КП, "сьогодні вже відмовляється від назви, що вона християнська".

У своєму виступі Патріарх Філарет також порушив питання єлектронних документів. "Я не хочу сьогодні говорити про чіпи, які замість паспортів вводяться у Європі і в нас. Але це тільки початок, – заявив він. – Думаю, що чіпи – це і є та печатка на чолі і на правій руці, яку зараз уже починають вводити. Зараз вводять у документи, а потім будуть вживляти в тіло".

Філарет нагадав, що Церква протестує проти біометричних паспортів, бо вони порушують свободу людини. А всі вищезгадані явища, за словами глави УПЦ КП, свідчать, що "світ дуже швидко став наближатися до того останнього дня пришестя у славі Господа Ісуса Христа".

За матеріалами

Всю проповідь дивіться тут

 
 

Рекомендуємо відвідати