20 січня 2013

Патріарх Філарет звершив богослужіння свята Богоявлення та освятив води Дніпра

19 січня Православна Церква урочисто відзначає свято Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Як повідомлялося раніше, напередодні свята, 18 січня 2013 р. ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив у Володимирському соборі Всенічне бдіння. У сам день свята Богоявлення Святійший Владика, у співслужінні духовенства собору, звершив святкову Божественну літургію. Храм та двір був наповнений вірянами, які цього дня славили Бога за Його великі благодіяння.

Вітаючи парафіян та всіх молільників, Патріарх Філарет виголосив слово на день свята, відкриваючи зміст та значення події Богоявлення для кожного християнина.

Після заамвонної молитви під спів тропарів «Глас Господній над водами лунає...» Патріарх, у співслужінні духовенства, звершив чин Великого освячення води й окропив нею віруючий народ.

За сталою традицією, о 14 годині, свято Хрещення Господнього відзначалося біля головної річки України - Дніпра. Святійший Патріарх Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Святійшому Владиці співслужили архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній, єпископ Вишгородський Агапіт, настоятель каплиці Хрещення Господнього протоієрей Павло Основенко та численне духовенство. За богослужінням молились представники місцевої влади, віряни та велика кількість киян, які зібралися, щоб розділити радість свята.

Після освячення води на паперті каплиці, Предстоятель зійшов на берег Дніпра та освятив його води. Освяченою водою Святійший Владика окропив численних віруючих та привітав їх з великим святом.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати