25 червня 2013

Глава УПЦ КП за участю високопосадовців очолив на Волині заходи до 1025-ліття хрещення Київської Русі

23 червня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Луцька, щоб разом із волинянами відзначити храмове свято кафедрального собору Святої Трійці та очолити заходи, присвячені 1025-літтю хрещення Київської Русі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.


Від межі Волинської і Рівненської областей главу УПЦ КП супроводжували митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, єпископ Адріан, канцлер Волинської єпархії протоієрей Микола Цап.


Біля брами собору високого гостя зустріли вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, голова обласної ради Володимир Войтович, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше місцеве духовенство та багато мирян. Вихованці центру християнського виховання дітей та молоді, виголосивши віншування, вручили Патріарху коровай.


З нагоди прибуття першоієрарха в головному храмі Волині відправили подячний молебень. Глава УПЦ КП привітав присутніх зі святом Трійці, висловивши задоволення тим, що й цього року Господь сподобив його святкувати П’ятдесятницю разом із волинянами. «Я бажаю, щоб благодать Святого Духа, яка зійшла на святих апостолів й оновила зітлілий гріховний світ, яка діяла і в радянські часи, – зберігала віру в серцях і в наш час, теж непростий», – зазначив Патріарх Філарет.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати