25 квітня 2022

У прифронтовому Харкові відбулися пасхальні богослужіння

У Харкові в неділю, 24 квітня 2022 року, відбулися богослужіння з нагоди свята світлого Христового Воскресіння. Пасхальну літургію в храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова звершив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Димитрій Шаповалов і диякон Олег Назаренко.

Після великоднього Євангелія владика Митрофан зачитав вірянам Пасхальне послання Блаженійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Перед причастям протоієрей Геннадій Рохманійко прочитав присутнім Пасхальне послання керуючого Харківською єпархією преосвященного Митрофана.

Наприкінці богослужіння єпископ звершив освячення артосів – особливих пасхальних хлібів, які протягом Світлої седмиці знаходитимуться біля іконостаса у храмі. По закінченні літургії духовенство на чолі з архієреєм здійснило освячення пасок, яєць та іншої поживи, котру принесли вірні у святковий день до храму.

 
 

Рекомендуємо відвідати