5 липня 2022

До Циркунів доправлено гуманітарну допомогу

5 липня 2022 року благочинний Харківського району і настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни протоієрей Олег Козуб із благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана розподілив гуманітарну допомогу серед мешканців постраждалого від воєнних дій населеного пункту.

Циркуни – одне з найближчих до обласного центру сіл на північному напрямку. Воно було окуповане агресором у перший день війни, 24 лютого 2022 року. Звільнення Циркунів українськими військами відбулося на початку травня. Відтоді розпочалися потужні обстріли села росіянами з-за лінії фронту. Значна частина циркунівців змушена була через війну виїхати в безпечніші місця. Ті, хто лишився жити під обстрілами, потребують допомоги.

Протоієрей Олег Козуб відвіз до Циркунів продукти харчування, медикаменти, будматеріали та господарське приладдя, необхідне для ремонту пошкоджених помешкань і облаштування побуту в умовах відсутності енергоживлення та газопостачання.

Гуманітарна місія відбулася завдяки спільним зусиллям IOM Ukraine - Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні/Агенство ООН з міграції, «Благодійного фонду «ДЖЕРЕЛО ВІДРОДЖЕННЯ» разом з Громадською організацією «ГРОМАДА ХАРКОВА», єпархіального управління Харківської єпархії ПЦУ та громади Іоано-Богословського храму Харкова.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати