10 липня 2022

Волонтерська діяльність Харківської єпархії триває на початку липня

У перші дні липня духовенство та віряни Харківської єпархії продовжили роботу з організації гуманітарної допомоги для цивільних мешканців регіону. За участі єпархіального управління та парафіяльних громад було реалізовано низку ініціатив.

Зокрема, 7 липня з благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана до прифронтової Циркунівської ОТГ передано медикаменти. Їх придбано завдяки благодійникам, насамперед священику Сергію Бережному та парафіяльному Благодійному фонду на честь Собору Київських святих ПЦУ міста Києва. Ліки відвезли в Черкаські Тишки і Руські Тишки місцеві волонтери.

Того ж дня владика Митрофан разом із протоієреєм Віктором Маринчаком і протоієреєм Геннадієм Рохманійком на території храму святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в Харкові взяв участь у розвантаженні кількох тонн гуманітарної допомоги – продуктів і предметів першої необхідності.

Раніше, 5 липня, протоієрей Олег Козуб доправив до Циркунів продукти харчування, будматеріали та господарське приладдя, необхідне для ремонту пошкоджених помешкань і облаштування побуту в умовах відсутності енергоживлення та газопостачання.

А 3 липня було розподілено ліки поміж мешканцями Харкова. Єпископ Митрофан роздав адресні набори медпрепаратів, які були сформовані за списками, заздалегідь переданими до єпархіального управління.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати