10 березня 2022

Харківський архієрей підтримує військових, поранених і переселенців

В умовах військової агресії Росії супроти української держави та її мирних жителів триває життя Харківської єпархії та діяльність правлячого архієрея.

Владику Митрофана можна побачити на вулицях понищеного обстрілами міста-героя України Харкова. Руйнувань зазнали щонайменше два військові храми Православної Церкви України.

Попри активні бойові дії та обстріли, триває щоденне богослужбове життя. Правлячий архієрей очолює читання Великого покаянного канону – у храмі апостола Іоана Богослова, у каплиці військового госпіталю, у бомбосховищі на станції харківського метро «Університет».

Владика Митрофан щодня зустрічається з військовими і волонтерами, відвідує поранених у військовому госпіталі, буває на залізничному вокзалі, звідки триває евакуація мирних жителів до більш безпечних регіонів. Ця діяльність часто відбувається спільно з єпископом Павлом Гончаруком, ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької церкви.

Духовенство єпархії продовжує по мірі можливості звершувати богослужіння та молитовні чини у храмах і бомбосховищах, а також допомагати волонтерам, здійснювати душпастирювання серед військових (капеланське служіння), організовувати евакуацію, відспівувати загиблих жертв російської агресії, підтримувати постраждалих. Діє єпархіальне управління та офіційний сайт.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати